Ulei esential de Wintergreen (Gaultheria fragrantissima),Bio

Ulei esential de Wintergreen (Gaultheria fragrantissima),Bio Zoom

Ulei esential de Wintergreen (Gaultheria fragrantissima),Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 030
Cu efect analgezic,anesteziant,antiinflamator, antireumatic,este cel mai bogat ulei in salicilat de metil

Disponibilitate: In stoc

48,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumirea latina: Gaultheria fragrantissima Wall
  Familia Botanica:Ericaceae
  Partea folosita : frunze
  Obtinut prin: distilare cu aburi
  Tara de provenienta: Nepal
  Miros: camforat, puternic          
  Nota de parfum: varf
  Cultura:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Calitate:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat)
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
  Principalii constituienti chimici:salicilat de metil (99,50%) , salicilat de etil ,linalool , alfa-pinen ,1,8 cineol 
  Se combina cu: menta, eucalipt, cimbru, morcov, lavanda, vetiver, geranium, oregano, ienupar, pin, rozmarin. 
  Cantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator.
   
  Extrem de similar cu uleiul de Wintergreen procummbens ce creste in China,Vietnam si Canada,uleiul esential de Wintergreen procumbens este extras din frunzele unui arbust vesnic verde ce creste in arealele de conifere din Nepal..Wintergreen fragrantissima are un miros usor mai agreabil si mai putin aspru decat Wintergreen procumbens.Compozitia celor 2 uleiuri esentiale este aproape similara,la fel si indicatiile de folosire.Componentul chimic principal al uleiului de wintergreen este salicilatul de metil,pana la 99,5%,o substanta asemanatoare aspirinei. Wintergreen si mesteacanul sunt singurele plante din lume care contin salicilat de metil natural,cu efect analgezic si antiinflamator foarte eficient in ameliorarea durerilor reumatismale,musculare sau a tedinitelor. Wintergreen produce un efect analgesic puternic,aproape anesteziant asupra nervilor din zona unde se aplica, curata obstructiile aflate in calea fluxului sanguin din tesuturi,vene si artere, intensificand astfel circulatia si incalzind zona.
  Proprietati:analgezic,anesteziant,antiinflamator, antireumatic, antiseptic, antispasmodic, dezinfectant, diuretic, incalzitor,antitusiv,descongestionant al cailor respiratorii,exfoliant cutanat,indeparteaza calozitatile,reduce petele pigmentare si favorizeaza regenerarea cutanata.
  Este unul din cei mai puternici analgezici naturali,bogat în salicilat de metil are efecte analgezice și antiinflamatorii cu totul remarcabile,elimina durerile de cap, durerile de incheieturi si durerile musculare,osteoartrita, artrita,torticolis in plan fizic. In planul emotional, prin inhalare,aduce la suprafata durerile emotionale reprimate.
  Uleiul esențial de wintergreen este foarte concentrat în salicilat de metil și alcooli monoterpenici. Aceste molecule îi conferă următoarele proprietati principale:
  • antiinflamator +++ Datorita salicilatului de metil din compozitie,uleiul esențial de wintergreen este eficient împotriva durerilor musculare și articulare de diferite etiologi dar in special  cele rezultate in urma activitatilor sportive intense
  • analgezic ++++:reduce durerea,are efect analgesic si anesteziant,salicilatul de metil fiind clasificat  de OMS ca analgezic de nivel 1.
  • antispastic +++:este eficient împotriva crampelor musculare și contracturilor .
  • vasodilatator + : ajută la pregătirea musculatorii inaintea unei activitati fizice intense si regleaza circulatia la revenirea in repaos.
  Aplicatii practice:In guta, reumatism,circulatie periferica deficitara,artrita, nevralgie, crampe musculare, articulatii dureroase, matreata, dermatita, infectii ale vezicii urinare, pietre la rinichi, albirea dintilor
  • guta si reumatism: se dilueaza si aplica pe zona afectata pentru calmarea disconfortului
  • albirea dintilor: se pune o picatura in doza de pasta de dinti 
  • incalzirea si imbunatatirea circulatiei la extremitati: se dilueaza si aplica pe zonele afectate,prin masaj usor
  • artrite si incheieturi intepenite,nevralgii si crampe musculare,pinteni ososi durerosi:se dilueaza si aplica pe zonele afectate pentru micsorarea durerii 
  • matreata:se  aplica cateva picaturi in doza de sampon inainte de spalare
  • dermatite: se dilueaza si aplica pe zonele afectate pentru a reduce inflamarea 
  • infectii ale vezicii urinare si pietre la rinichi:se  dilueaza si se aplica pe abdomen cu o compresa  calda
  • echilibru emotional: se difuzeaza sau inhaleaza din palmele facute caus sau aplica pe talpi
  La nivel emotional si energetic,uleiul de Wintergreen,este util celor cu personalitate rece, neprietenoasă,ce se deschid greu fata de cei din jur,reduce tensiunile si stresul,calmeaza sistemul nervos.
  Sinergii speciale:
  ·         asociat cu rozmarin,immortelle si katrafay in torticollis
  ·         impreuna cu dafin si ajowan in furuncule
  ·         asociat cu fenicul,rozmarin si katrafay in crampe musculare
  ·         in dureri de diferite etiologii asociat cu eucalipt citronat,cuisoare si katrafay
  ·         in cefalee asociat cu menta
  ·         in confort articular asociat cu eucalipt citronat, katafray, lavandin,imortele
  ·         in artroze,reumatism asociat cu lavandin,katrafay,eucalipt citronat si satureja montana
  ·         in nevralgii asociat cu ienupar si eucalipt citronat
  ·         ca si descongestionant nazal asociat cu pin maritim,menta,ravintsara,eucalipt
  ·         in migrene asociat cu anason stelat,menta piperita si mastic
  ·         in guta asociat cu menta arvensis,piper negru,vetiver,katrafay,immortelle,eucalipt citronat
  ·         in edeme asociat cu immortelle si macerat uleios de arnica
  Precautii si contraindicatii:A nu se utiliza în timpul sarcinii,alăptării sau la copii cu vârsta sub 7 ani.Iritant în stare pură: se dilueaza intotdeuna intr-o baza purtatoare, doza maximă este de de 20% pentru o aplicare localizata,5% maxim dacă este aplicat prin masaj pe o portiune mai pare de piele.Rezervați pentru aplicare localizată, evitați suprafețele excesiv de mari,în special la doze mari.A nu se utiliza la persoanele alergice la aspirină sau salicilați!Datorită posibilelor sale efecte de subțiere a sangelui,nu se utilizează la persoanele supuse tratamentului cu anticoagulante!
  A nu se lăsa la îndemâna copiilor!Evitați contactul cu ochii.Anumiți compuși naturali conținuți în acest ulei esențial pot prezenta un risc de alergie la anumite persoane sensibile atunci când uleiul esențial este încorporat într-o compoziție cosmetică (conform celui de-al 7-lea amendament al Directivei europene privind produsele cosmetice (2003/15 / CE) .Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
  Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete,constituientii lor se pot  evapora progresiv daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle de culoare inchisa,etanse, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 30°C.
  Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii naturale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale sau spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati,site-uri de specialtate.Cititorii sunt sfatuiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
   Raport analiza Gaz cromatograf -Spectometrie de masa
   
  Bibliografie
  Baudoux, D. (2017). Aromathérapie. Dunod
  Franchomme, P., Jollois, R., & Pénoël, D. (1990). L'aromathérapie exactement : encyclopédie de l'utilisation thérapeutique des huiles essentielles : fondements, démonstration, illustration et applications d'une science médicale naturelle. France: R. Jollo
  Marković S. (2005) Fitoaromaterapija. Zagreb, Centar Cedrus
  Harris, R (2009) Linolel’s combat - using essential oils to increase physical and mental endurance: A case study. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 6 issue 2, 27-32.
  Feng J, Zhang S, Shi W, Zubcevik N, Miklossy J, Zhang Y. Selective Essential Oils from Spice or Culinary Herbs Have High Activity against Stationary Phase and Biofilm Borrelia burgdorferi. Front Med (Lausanne). 2017 Oct 11;4:169. doi: 10.3389/fmed.2017.00169. PMID: 29075628; PMCID: PMC5641543.
  Todorović B, Potočnik I, Rekanović E, Stepanović M, Kostić M, Ristić M, Milijašević-Marčić S. Toxicity of twenty-two plant essential oils against pathogenic bacteria of vegetables and mushrooms. J Environ Sci Health B. 2016 Dec;51(12):832-839. doi: 10.1080/03601234.2016.1208462. Epub 2016 Aug 5. PMID: 27494458.
  Vergnes S, Ladouce N, Fournier S, Ferhout H, Attia F, Dumas B. Foliar treatments with Gaultheria procumbens essential oil induce defense responses and resistance against a fungal pathogen in Arabidopsis. Front Plant Sci. 2014 Sep 23;5:477. doi: 10.3389/fpls.2014.00477. PMID: 25295045; PMCID: PMC4172006.
  Joshi, S., & Subedi, P. (2014). Phytochemical and Biological Studies on Essential Oil and Leaf Extracts of Gaultheria fragrantissima Wall. Nepal Journal Of Science And Technology, 14(2), 59-64. doi: 10.3126/njst.v14i2.10416
  Kiran S, Prakash B. Assessment of Toxicity, Antifeedant Activity, and Biochemical Responses in Stored-Grain Insects Exposed to Lethal and Sublethal Doses of Gaultheria procumbens L. Essential Oil. J Agric Food Chem. 2015 Dec 9;63(48):10518-24. doi: 10.1021/acs.jafc.5b03797. Epub 2015 Nov 20. PMID: 26558484.
  Liu, W., Qiao, W., Liu, Z., Wang, X., Jiang, R., & Li, S. et al. (2013). Gaultheria: Phytochemical and Pharmacological Characteristics. Molecules, 18(10), 12071-12108. doi: 10.3390/molecules181012071
  Michel, P., Dobrowolska, A., Kicel, A., Owczarek, A., Bazylko, A., & Granica, S. et al. (2014).Polyphenolic Profile, Antioxidant and Anti-Inflammatory Activity of Eastern Teaberry (Gaultheria procumbens L.) Leaf Extracts. Molecules, 19(12), 20498-20520. doi: 10.3390/molecules191220498
  Pandey, B., Thapa, R., & Upreti, A. (2017).
  Chemical composition, antioxidant and antibacterial activities of essential oil and methanol extract of Artemisia vulgaris and Gaultheria fragrantissima collected from Nepal. Asian Pacific Journal Of Tropical Medicine, 10(10), 952-959. doi: 10.1016/j.apjtm.2017.09.005
  Ying, Z., Giachini, F., Tostes, R., & Webb, R. (2009). Salicylates dilate blood vessels through inhibiting PYK2-mediated RhoA/Rho-kinase activation. Cardiovascular Research, 83(1), 155-162. doi: 10.1093/cvr/cvp084
   
Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab