Ulei esential de Verbina de Maroc,Bio

Ulei esential de Verbina de Maroc,Bio Zoom

Ulei esential de Verbina de Maroc,Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 237
Calmant,relaxant si destresant de exceptie,o esenta rara si pretioasa ce creste la 3000 de metri altitudine in Maroc

Disponibilitate: In stoc

130,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumirea latina:Aloysia citriodora Palau ,sinonim cu  Lippia citriodora (Palau) Kunth / Aloysia triphylla (L'Hér.)
  Denumire in engleza: Lemon verbena
  Familia botanica: Verbenaceae
  Partea folosita: frunze
  Cultura: organica
  Obtinut prin: distilare cu vapori de apa
  Tara de origine:Maroc
  Miros:proaspat, verde, dulce,floral-citric
  Nota parfum: mijloc
  Principalii compusi biochimici:geranial ,neral,geraniol,nerol,nerolidol,cariofilene,curcumene,acetat de neryl
  Cultura:Organica
  Calitate:Organica,alimentara,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
  Cantitate:5 ml,ambalat in sticla albastru cobalt cu dop cu picurator.
   

  Uleiul esential de verbina  este deseori confundat cu uleiul essential de Litsea Cubeba,acesta din urma fiind denumit verbina exotica.Uleiul de verbina,sau verbena,este obtinut prin distilare cu vapori a frunzelor apartinand unui mic arbust de 1-3 metri,ce creste la altitudini mari,de peste 3000 de metri in Maroc,denumit Lippia Citriodora.Denumirea i-a fost modificata de 3 pri pana acum asa ca intalnim aceasta planta sub toate cele 3 denumiri: Aloysia citriodora Palau , Lippia citriodora (Palau) Kunth / si Aloysia triphylla (L'Hér.) Toate 3 denumirile sunt folosite insa cea mai uzitata este Lippia Citriodora.Mai este cultivat si in alte regiuni ale lumii ,in Italia de exemplu,in sudul frantei,sau in nordul Africii, insa doar in Maroc creste salbatic,si este de calitate net superioara celorlalte,cu o compozitie distincta.Este un ulei foarte pretios,cu un randament foarte scazut la distilare,fiind nevoie de peste o tona de planta pentru obtinerea unui singur kilogram de ulei esential.Verbina,cunoscuta dupa numele francez ,verveine odorante, este cunoscuta din timpuri stravechi datorita proprietatilor sale medicinale. Planta asociata zeilor, in latina insemnand “creanga sfanta”, verbina parfumata mai este denumita si” bagheta magica”,” iarba pentru descantece”. In aceeasi masura este un deliciu in bucatarie, fiind folosita la aromatizarea, deserturilor, lichiorurilor, sosurilor si marinatelor.Uleiul esential pretios este bogat in compusi regasiti in mai multe uleiuri esentiale cu efect antistres,citralii din litsea cubeba,limonenul din lamaie,neralul,si geranialul din uleiul de neroli si geranium,monoterpenolii si esterii din lavanda,practic avem toata panoplia de substante biochimice cu efect antistres intr-un singur ulei esential.Actioneaza eficient asupra creierului mic si a sistemului nervos central, avand un puternic efect calmant si sedativ. Hormon-like pentru tiroida, gonade si  pancreas, echilibreaza producerea de hormoni si impiedica dezechilibrele hormonale care sunt cauze frecvente ale depresiilor. Eupeptic, antiinfectios, antiinflamator puternic, litolitic, actioneaza eficient asupra fenomenelor inflamatorii in general, calmeaza si echilibreaza starile de nervozitate interioara, acestea fiind in mod curent la originea multor patologii, ajuta organismul si mentalul in lupta cu maladiile autoimune.Antiseptic, repulsiv, cu parfum proaspat si revigorant, alunga tantari si alte insecte, dezinfecteaza, purifica si parfumeaza aerul. Parfumat si “senin”, uleiul esential de verbina parfumata bio este un ulei subtil si rar, cu note florale,usor  citrice care invita la reverie.

  Proprietati:Uleiul esential de verbina de Maroc,este antiinflamator,calmant,destresant,sedativ puternic,antilitiazic,antalgic,tonic , stimulant hepato-biliar si  pancreatic, echilibrant endocrin in special tiroidian ,eupeptic, litolitic ,fluidifiant sanguin, vasodilatator ,echilibrant nervos, antidepresiv, antistress ,repulsiv ,parfumant, revigorant.Este folosit cu succes in maladia Crohn,colecistita,litiaza renala,stres,insomnie,depresii,scleroza in placi,psoriazis,astm,hipertensiune arteriala,tahicardie, infectii bacteriene, infectii virale, furuncule, ciupituri de insecte, retentie de apa, celulita ,varice, picioare grele ,par gras si tern, matreata, hipertiroidie ,convalescenta, oboseala dupa perioada de iarna.

  Uleiul esențial de  verbina este foarte concentrat in geranial si neral, limonen și 1,8 cineol în special. Aceste molecule diferite îi confera următoarele proprietați principale:

  • sedativ, antidepresiv ++++ :este un exceptional sedativ, calmant, relaxant,antidepresiv. Are actiune spasmolitica, anxiolitica si faciliteaza instalarea somnului.
  • antiinflamator +++:actioneaza eficient asupra proceselor inflmatorii , în mod specific asupra inflamațiilor implicate în raspunsul imun și stresul celular.
  • antiparazitar +++ : compusii din verbina sunt citotoxici pentru parazitul Leishmania donovani (responsabil de leishmanioza: boala cutanata sau viscerala) si inhiba dezvoltarea parazitului Trypanosoma cruzi (responsabil de boala Chagas).
  • stimulent hepato-biliar ++ :acest ulei esențial stimulează functionarea echilibrata a vezicii biliare și pancreasului .
  • eupeptic, stomachic ++ limonenul din compozitie ajută digestia. De asemenea, scade aciditatea gastrica prin reglarea mecanismului de digestie în stomac. 
  • reechilibrant endocrin ++ :uleiul esential de verbina regleaza secretia de hormoni tiroidieni si pancreatici.
  • antinevralgic ++ : reduce sau elimină durerea asociata cu iritația sau deteriorarea unui nerv senzorial.

   Sinergii speciale:

  •  In boala Crohn asociat cu cistus landanifer,musetel roman si dafin
  •  In anxietate ,stres,asociat cu lavanda,ylang ylang ,petitgrain
  •  In depresie asociat cu bergamot,petitgrain si mandarin
  • In depresii mai pronuntate asociat cu neroli
  • In tulburari de somn asociat cu lavanda,musetel roman
  • In tahicardie,hipertensiune arteriala asociat cu ylang ylang complet
  • In nevralgii,sciatica,asociat cu eucalipt citronat si wintergreen
  • In parazitoze intestinale asociat cu cassia
  • In scleroza in placi asociat cu musetel nobil,katafray,rozmarin CT.camfor si molid negru
  • In depresie nervoasa asociat cu maghiran  si tamaie
  • In litiaza renala asociat cu cassia(scortisoara de China)musetel nobil,rozmarin CT.camfor
  • In colita,entrocolita asociat cu menta,ghimbir,cardamom,busuioc
  • In tulburari de concentrare asociat cu menta arvensis
  • In digestive dificila asociat cu busuioc
  • In astm asociat cu ulei essential de khella
  • In psoriasis asociat cu nard de Hymalaia
  La nivel emotional,uleiul esential de verbina  este asociat cu chakra inimii. Ajuta la depasirea evenimentelor tragice, a doliului, la integrarea si acceptarea trecutului si gestionarea  prezentul. Induce optimismul si buna dispozitie in caz de depresie, cand suntem coplesiti de grijile vietii de zi cu zi, ajutandu-ne sa mergem mai departe.
  Contraindicații si atentionari:De evitat in timpul sarcinii si alaptarii! A nu se lăsa la îndemâna copiilor!Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
  Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare,inchise ermetic, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 30°C.
  Disclaimer:Nu incurajam automedicatia!  Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati,site-uri de specialtate.Cititorii sunt sfatuiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
  Raport de analiza GC-MS:

   

  Bibliografie

  Baudoux, D. (2017). Aromathérapie. Dunod.
  Bahramsoltani R, Rostamiasrabadi P, Shahpiri Z, Marques AM, Rahimi R, Farzaei MH. Aloysia citrodora Paláu (Lemon verbena): A review of phytochemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2018 Aug 10;222:34-51. doi: 10.1016/j.jep.2018.04.021. Epub 2018 Apr 23. PMID: 29698776.
  Rojas, J., Palacios, O., & Ronceros, S. (2012). The effect of the essential oil from Aloysia triphylla britton (lemon verbena) on Trypanosoma cruzi in mice. Revista Peruana de Medicina Experimental y Salud Pública, 29(1), 61–68. https://doi.org/10.1590/s1726-46342012000100009
  Dos Santos AC, Junior GB, Zago DC, Zeppenfeld CC, da Silva DT, Heinzmann BM, Baldisserotto B, da Cunha MA. Anesthesia and anesthetic action mechanism of essential oils of Aloysia triphylla and Cymbopogon flexuosus in silver catfish (Rhamdia quelen). Vet Anaesth Analg. 2017 Jan;44(1):106-113. doi: 10.1111/vaa.12386. Epub 2017 Feb 23. PMID: 27216232.
  Khani, A., Basavand, F., & Rakhshani, E. (2012). Chemical composition and insecticide activity of lemon verbena essential oil. Journal of Crop Protection, 1(4), 313–320.
  Duarte MC, Leme EE, Delarmelina C, Soares AA, Figueira GM, Sartoratto A. Activity of essential oils from Brazilian medicinal plants on Escherichia coli. J Ethnopharmacol. 2007 May 4;111(2):197-201. doi: 10.1016/j.jep.2006.11.034. Epub 2006 Dec 3. PMID: 17210236.
  Bahramsoltani R, Rostamiasrabadi P, Shahpiri Z, Marques AM, Rahimi R, Farzaei MH. Aloysia citrodora Paláu (Lemon verbena): A review of phytochemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2018 Aug 10;222:34-51. doi: 10.1016/j.jep.2018.04.021. Epub 2018 Apr 23. PMID: 29698776.
  Makram, S., Alaoui, K., Benabboyha, T., Faridi, B., Cherrah, Y., & Zellou, A. (2015). Extraction et activité psychotrope de l’huile essentielle de la verveine odorante Lippia citriodora. Phytothérapie, 13(3), 163–167. https://doi.org/10.1007/s10298-015-0935-1
  Quintero Ruiz N, Córdoba Campo Y, Stashenko EE, Fuentes JL. Antigenotoxic Effect Against Ultraviolet Radiation-induced DNA Damage of the Essential Oils from Lippia Species. Photochem Photobiol. 2017 Jul;93(4):1063-1072. doi: 10.1111/php.12735. Epub 2017 Mar 31. PMID: 28178379.
  Afrasiabian, F. and al. (2018). Aloysia citriodora Palau (lemon verbena) for insomnia patients: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial of efficacy and safety. Phytotherapy Research, 33(2), 350–359. https://doi.org/10.1002/ptr.6228
  Rojas J, Palacios O, Ronceros S. Efecto del aceite esencial de Aloysia triphylla britton (cedrón) sobre el Trypanosoma cruzi en ratones [The effect of the essential oil from Aloysia triphylla britton (lemon verbena) on Trypanosoma cruzi in mice]. Rev Peru Med Exp Salud Publica. 2012 Mar;29(1):61-8. Spanish. doi: 10.1590/s1726-46342012000100009. PMID: 22510908.
  Fitsiou E, Mitropoulou G, Spyridopoulou K, Vamvakias M, Bardouki H, Galanis A, Chlichlia K, Kourkoutas Y, Panayiotidis MΙ, Pappa A. Chemical Composition and Evaluation of the Biological Properties of the Essential Oil of the Dietary Phytochemical Lippia citriodora. Molecules. 2018 Jan 12;23(1):123. doi: 10.3390/molecules23010123. PMID: 29329229; PMCID: PMC6017519.
  Ocazionez RE, Meneses R, Torres FA, Stashenko E. Virucidal activity of Colombian Lippia essential oils on dengue virus replication in vitro. Mem Inst Oswaldo Cruz. 2010 May;105(3):304-9. doi: 10.1590/s0074-02762010000300010. PMID: 20512244.
  Gómez LA, Stashenko E, Ocazionez RE. Comparative study on in vitro activities of citral, limonene and essential oils from Lippia citriodora and L. alba on yellow fever virus. Nat Prod Commun. 2013 Feb;8(2):249-52. PMID: 23513741.
  Oukerrou MA, Tilaoui M, Mouse HA, Bouchmaa N, Zyad A. Differential Cytotoxic Activity of Essential Oil of Lippia citriodora from Different Regions in Morocco. Chem Biodivers. 2017 Jul;14(7). doi: 10.1002/cbdv.201600497. Epub 2017 May 29. PMID: 28317320.
  Santana O, Fe Andrés M, Sanz J, Errahmani N, Abdeslam L, González-Coloma A. Valorization of essential oils from Moroccan aromatic plants. Nat Prod Commun. 2014 Aug;9(8):1109-14. PMID: 25233584.
  Daniel AP, Veeck AP, Klein B, Ferreira LF, da Cunha MA, Parodi TV, Zeppenfeld CC, Schmidt D, Caron BO, Heinzmann BM, Baldisserotto B, Emanuelli T. Using the essential oil of Aloysia triphylla (L'Her.) Britton to sedate silver catfish (Rhamdia quelen) during transport improved the chemical and sensory qualities of the fish during storage in ice. J Food Sci. 2014 Jun;79(6):S1205-11. doi: 10.1111/1750-3841.12463. Epub 2014 Apr 24. PMID: 24761832.
   
Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab