Ulei esential de Tarhon Bio
Descrierea produsului
- antispastic musculotrop, antispastic neurotrop ++++ :uleiul esential de tarhon este antispastic datorită concentrației mari de metilchavicol carminativ, aperitiv, stomachic +++ :stimuleaza secetiile gastrice usurand astfel digestia
- antialergic ++ : metilchavicolului,prezent in ulei in cantitate considerabila este un antihistaminic remarcabil
- paraziticid intestinal +
- asociat cu cardamom in sughit persistent,ticuri nervoase
- in flatulenta,balonare,aerofagie asociat cu chimen si menta
- alergii la polen,alergii sezoniere,febra fanului,astm alergic, asociat cu musetel roman si maghiran
- in stari de greata,varsaturi,rau de miscare,rau de transport,asociat cu menta lamaie si ghimbir
- in nevralgii,sciatica,crampe musculare asociat cu wintergreen,eucalipt citronat
- in ,,diarea turistului” asociat cu scortisoara
- in sindromul intestinului iritabil asociat cu mahiran si musetel roman
- in astm alergic impreuna cu musetel nobil,khella,blue tansy
- in constipatie asociat cu lemn de trandafir si ghimbir
- incorporat in uleiuri de masaj,creme geluri, pentru crampe, contracturi, dureri mulsculare, fibromialgie, reumatism, lumbago, sciatica,
- in astm alergic ,masaj pe torace cu ulei esential de tarhon diluat intr-un ulei vegetal sau inhalatii, cateva picaturi puse pe un servetel si se inspira
- In colicile spasmodice ,digestie lenta ,dificila,flatulenta,aerofagie,masat pe abdomen diluat in prealabil intr-un ulei vegetal
- in sughit , inhalat direct din flacon sau pus intr-un inhalator personal sau o picatura direct in palma si inhalat
- in stari de stres , nervozitate,inhalat in inhalator sau in aparatul de aromaterapie
Detalii
Familia botanică: AsteraceaeNume in engleza: tarragonParte a plantei utilizate: frunze
Procesul de extracție: distilarea cu aburi
Principalii constituenți chimici: metilchavicol (estragol),trans-β-ocimen,limonen,α-pinen,
Aroma: dulce,asemanatoare cu anasonul
Culoare: lichid galben pal până la galben închisNota: mijlocTara de proveninta: FrantaCultura: Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Calitate:alimentara,organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)100% complet (nu este decolorat,deterpenat sau rectificat )100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice) Cantitate: 10 ml,ambalat in sticla bruna cu picurator. Tarhonul este o planta folosita in bucatarie pentru condimentarea ciorbelor, supelor, mancarurilor, precum și la aromatizarea muraturilor sau a conservelor de carne și legume. Frunzele de tarhon conțin in medie 0,3 – 1% ulei eteric . In medicina populara ceaiul de tulpini si frunze de tarhon se folosește in bolile de rinichi si ca stimulent al secretiilor gastrice, in afecțiuni hepatice și renale.
Proprietati:antiastmatic,antiepileptic,antihistaminic,antiparazitar,antifungic,antitusiv,tonic digestiv,laxativ,antispastic.Traditional este folosit in balonare,constipație,crampe stomacale,diaree,afectiuni digestive,greata,tulburari digestive pe fond nervos,dispepsie ,enterocolita,flatulenta,sughit,spasme intestinale,crampe la membrele inferioare,colici renale,paraziti intestinali,afectiuni respiratorii de natura alergica,tuse uscata,tuse nervoasa,tuse convulsiva,nevralgii,nevralgii de trigemen,etc
Focus pe proprietatile principale:Uleiul esențial de tarhon este foarte concentrat în metilchavicol și beta ocimena. Aceste molecule ii confera următoarele proprietăți principale:
La nivel emotional este un tonic mental foarte bun,reda energia si buna dispozitie in stari depresive si de oboseala cronica.
Sinergii speciale:
Aplicatii practice
Raport de analiza GC_MS
Bibliografie:
Pandey, A. K., & Singh, P. (2017). The Genus Artemisia: a 2012–2017 Literature Review on Chemical Composition, Antimicrobial, Insecticidal and Antioxidant Activities of Essential Oils. Medicines, 4(3), 68. https://doi.org/10.3390/medicines4030068
Baudoux, D. (2007) Aromatology for respiratory pathologies. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 4 issue 1, 34-39.
Obistioiu D, Cristina RT, Schmerold I, et al. (2014) Chemical characterization by GC-MS and in vitro activity against Candida albicans of volatile fractions prepared from Artemisia dracunculus, Artemisia abrotanum, Artemisia absinthium and Artemisia vulgaris. Chem Cent J. 8(1):6
Meepagala, K. M., Sturtz, G., & Wedge, D. E. (2002). Antifungal Constituents of the Essential Oil Fraction ofArtemisia dracunculusL. Var.dracunculus. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50(24), 6989–6992. https://doi.org/10.1021/jf020466w
PFAF, Plants For A Future. Artemisia dracunculus Tarragon, French Tarragon PFAF Plant Database. https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Artemisia+dracunculus
"L'Aromathérapie exactement" du P. Franchomme et Dr D. Pénoël
Opinii
Adaugati un comentariu
Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati