Ulei esential de Scortisoara de Ceylan,din frunze,Bio
Descrierea produsului
- analgezic +++ :Uleiul esențial din frunze de scortisoara conține eugenol. Această moleculă este mai puternică decât lidocaina, un anestezic local care acționează asupra transmiterii informațiilor nervoase. Cu alte cuvinte, eugenolul blochează transmiterea durerii. Uleiul esențial este deosebit de eficient împotriva durerilor dentare
- antiinfecțioase +++ : eugenolul din acest ulei esential este foarte eficient in caz de infectii intestinale, urinare sau respiratorii,bactericidă rapidă. Este deosebit de activ asupra florei bucale ,distruge germenii de Staphylococcus aureus, Pyogenes aureus, Klebsiella pneumoniae, Lactobacillus acidophilus odontolyticus, Escherichia coli, Monilia albicans
- antifungic cu spectru larg +++ :datorita prezentei eugenolului, distruge ciupercile care provoacă anumite infecții fungice fiind activ impotriva: Cryptococcus neoformans, Dermatophytes sp., Microsporum canis, Microsporum gypseum, Trichophyton mantagrophytes, Trichophyton rubrum
- antiinflamator, antioxidant + :eugenolul din compozitie in asociere cu beta cariofilena ii confera efect antiinflamator si antioxidant
- In scabie asociat cu tea tree,menta arvensis si musetel german
- In extractii dentare asociat cu dafin,menta arvensis si tea tree
- in gingivita impreuna cu tea tree
- In combaterea celulitei alaturi de ienupar,grapefruit,cedru de Virginia
Detalii
Familia botanica:LauraceaePartea folosita:frunzeCultura: organicaObtinut prin: distilare cu vapori de apaTara de origine:MadagascarMiros:dulce-aromat,cald,balsamic,condimentat,usor asemanator cu cel de cuisoareNota parfum: baza -mijlocPrincipalii compusi biochimici:eugenol,caryophyllene beta,safrol,eugenyl acetate
Cultura:OrganicaCalitate:Organica,alimentara,certificat de Ecocert FR-BIO-01Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)Cantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator. Arborele de scortisoara ne ofera 2 uleiuri esentiale complet diferite ca si compozitie ,uleiul essential din scoarta,bogat in cinamaldehide ,mai scum psi cu o aroma inconfundabila,si uleiul din frunze ,foarte bogat in eugenol,mai accesibil la pret dar cu proprietati extrem de puternice.Uleiul distilat din frunzele arborelui de scortisoara este foarte bogat in eugenol,la fel de bogat ca si uleiul de cuisoare, si este asemanator la miros si proprietati cu acesta.Proprietati:uleiul esential din frunze de scortisoara este bogat in eugenol ,cu proprietati antiinfectioase cu spectru foarte larg de actiune, virucid, antiparazitar,antibacterian,antifungic.Este anticandidozic,anesteziant,antinecrozant,antifermentativ,uterotonic,tonic si stimulant general,antioxidant,hipotensivEste folosit in infectii de diferite etiologii,avand un spectru foarte larg de actiune datorita eugenolului,in infectii dentare,gingivita,stomatita,in dezinterie si diaree infectioasa de toate tipurile,ca si analgesic in dureri dentare,in nevralgii si nevrite virale,in aerofagie,flatulenta,balonare,in infectii parazitare intestinale,in hipotiroidie,in parazitoze cutanate,in zona zoster,varicela ,veruci,in sinuzite,bronsite,gripa,tuberculoza,in astenie profunda. Uleiul essential din frunze de scortisoara este foarte bogat in eugenol,beta caryofilene, alpha-phellandrene,molecule biochimice ce ii confera urmatoarele proprietati principale:

Dominique Baudoux,Aromathérapie -2e éd.-100 huiles essentielles,2020,Dunod
Chao LK, Hua KF, Hsu HY, Cheng SS, Liu JY, Chang ST. Study on the antiinflammatory activity of essential oil from leaves of Cinnamomum osmophloeum. J Agric Food Chem. 2005 Sep 7;53(18):7274-8. doi: 10.1021/jf051151u. PMID: 16131142.
Interaminense LF, Leal-Cardoso JH, Magalhães PJ, Duarte GP, Lahlou S. Enhanced hypotensive effects of the essential oil of Ocimum gratissimum leaves and its main constituent, eugenol, in DOCA-salt hypertensive conscious rats. Planta Med. 2005 Apr;71(4):376-8. doi: 10.1055/s-2005-864109. PMID: 15856420.
Tung YT, Yen PL, Lin CY, Chang ST. Anti-inflammatory activities of essential oils and their constituents from different provenances of indigenous cinnamon (Cinnamomum osmophloeum) leaves. Pharm Biol. 2010 Oct;48(10):1130-6. doi: 10.3109/13880200903527728. PMID: 20815702.
Mayaud L, Carricajo A, Zhiri A, Aubert G. Comparison of bacteriostatic and bactericidal activity of 13 essential oils against strains with varying sensitivity to antibiotics. Lett Appl Microbiol. 2008 Sep;47(3):167-73. doi: 10.1111/j.1472-765X.2008.02406.x. PMID: 19552780.
Friedman M, Henika PR, Levin CE, Mandrell RE. Antibacterial activities of plant essential oils and their components against Escherichia coli O157:H7 and Salmonella enterica in apple juice. J Agric Food Chem. 2004 Sep 22;52(19):6042-8. doi: 10.1021/jf0495340. PMID: 15366861.
Nardoni S, D'Ascenzi C, Rocchigiani G, Papini RA, Pistelli L, Formato G, Najar B, Mancianti F. Stonebrood and chalkbrood in Apis mellifera causing fungi: in vitro sensitivity to some essential oils. Nat Prod Res. 2018 Feb;32(4):385-390. doi: 10.1080/14786419.2017.1306703. Epub 2017 Mar 22. PMID: 28326846.
Abd El-Aziz AR, Mahmoud MA, Al-Othman MR, Al-Gahtani MF. Use of selected essential oils to control aflatoxin contaminated stored cashew and detection of aflatoxin biosynthesis gene. ScientificWorldJournal. 2015;2015:958192. doi: 10.1155/2015/958192. Epub 2015 Jan 18. PMID: 25705718; PMCID: PMC4312644.
Wilson CL, Solar JM, El Ghaouth A, Wisniewski ME. Rapid Evaluation of Plant Extracts and Essential Oils for Antifungal Activity Against Botrytis cinerea. Plant Dis. 1997 Feb;81(2):204-210. doi: 10.1094/PDIS.1997.81.2.204. PMID: 30870898.
Essid R, Hammami M, Gharbi D, Karkouch I, Hamouda TB, Elkahoui S, Limam F, Tabbene O. Antifungal mechanism of the combination of Cinnamomum verum and Pelargonium graveolens essential oils with fluconazole against pathogenic Candida strains. Appl Microbiol Biotechnol. 2017 Sep;101(18):6993-7006. doi: 10.1007/s00253-017-8442-y. Epub 2017 Aug 1. PMID: 28766033.
Montes-Belmont R, Carvajal M. Control of Aspergillus flavus in maize with plant essential oils and their components. J Food Prot. 1998 May;61(5):616-9. doi: 10.4315/0362-028x-61.5.616. PMID: 9709236.
Soliman KM, Badeaa RI. Effect of oil extracted from some medicinal plants on different mycotoxigenic fungi. Food Chem Toxicol. 2002 Nov;40(11):1669-75. doi: 10.1016/s0278-6915(02)00120-5. PMID: 12176092.
Maruyama, N. (2007) Aromatherapy care for oropharyngeal candidas based on scientific research. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 4 issue 2, 3-9.
Opinii
Adaugati un comentariu
Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati