Ulei esential de Rozmarin Bio

Ulei esential de Rozmarin Bio Zoom

Ulei esential de Rozmarin Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 026
Imbunătățește memoria, concentrarea și acuitatea mentală, stimulează creșterea părului, expectorant, mucolitic.

Disponibilitate: In stoc

38,00 RON
Descrierea produsului

    Detalii

    Denumire botanică: Rosmarinus officinalis ct. 1,8 cineole
    Familia botanică: Lamiaceae
    Parte utilizată a plantei: frunze, vârfuri înflorite și crenguțe.
    Procesul de extracție : distilarea cu abur.
    Principalii constituenți chimici : pineni, camfen, limonen, cineol,, linalool, terpineol, octanonă și bornilacetat (există numeroase chimiotipuri).
    Notă :mijloc.
    Intensitatea mirosului :intens (parfum balsamic, camforat).
    Tara de origine:Maroc
    Cultura:Organica,certificata de Ecocert FR-BIO-01
    Calitate:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
    Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
    100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
    100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat)
    100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
    Se amestecă bine cu : busuioc, bergamotă, tămâie, mușcat, grapefruit, lavandă, lemongrass, lime, mandarină, portocală, pin, petitgrain.
     
    Cantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator.
     
    Numele său derivă din cuvintele latine „rosa maris” care înseamnă trandafir de mare, probabil datorită faptului că crește spontan in zonele litorale ale Mediteranei.Proprietățile sale curative și culinare au fost întotdeauna cunoscute. În multe scrieri, inclusiv unele ale lui Dioscoride, se găsește ca si  remediu pentru ficat, creier și inimă. În Evul Mediu, un edict al lui Carol cel Mare din 812 obliga țăranii să cultive o plantă de rozmarin în grădinile de legume, al căror parfum se credea că conține sufletul pământului, în timp ce în tradiția populară era folosit împotriva ciumei și a bolilor infecțioase.contribuie la fluidizarea mucusului, reducerea inflamației din căile respiratorii precum și la calmarea tusei. Uleiul esential rozmarin este utilizat pentru tratamentul astmului, tusei convulsive,infecțiilor sinusurilor, congestiei, infecțiilor respiratorii.Are o aromă dulce, proaspătă și ierboasă. Fiind un ulei esențial energizant,  ajută la restaurarea acuității mentale și reducerea oboselii cronice. Uleiul esențial de rozmarin are mai multe chemotipuri:
    • Chemotipul cineol  (ct cineol) este utilizat predominant pentru bolile respiratorii ;
    • chemotipul camfor ( ct camfor ) este utilizat pentru sistemul muscular și articulațiile dureroase ;
    • chimiotipul verbenone (ct verbenone) este un stimulent pentru ficat și tractul biliar .
    Proprietățile uleiului esențial de rozmarin:Protector hepatic, antitumoral, antifungic, antibacterian, antiparazitar, îmbunătățește memoria, concentrarea și acuitatea mentală, stimulează creșterea părului, expectorant, mucolitic, antimicrobian, analgezic.
    Stimulante:Când este inhalat, energizează sistemul nervos, promovează concentrarea și îmbunătățește memoria , în special în perioadele de studiu intens sau alte activitati intelectuale. Dacă este utilizat dimineața, are o acțiune generală de tonifiere ,revigorare, insuflă curaj, întărește voința. Un adevărat dușman al iluziilor, el ne învață să privim departe și să percepem clar nuanțele vieții.
    Cardiotonic:Este indicat în cazurile de astenie , tensiune arterială scăzută , slăbiciune și oboseală, chiar și mentală. 
    Depurativ:2-3 picături în jumătate de linguriță de miere, stimulează drenajul și digestia biliară , susținând activitatea de detoxifiere a ficatului .
    Puternic antibacterian si antiviral:este eficient impotriva diferitelor tipuri de stafilococi si streptococi.Intra in compozitia renumitului "Thieves Oil" (uleiul hotilor). Reteta cuprinde ulei esential de cuisoare, scortisoara, lamaie, rozmarin, eucalipt.
     Anticelulitic:Se folosește ca ingredient în produsele cosmetice și în tratamentele cu nămol împotriva celulitei sau a adipozității localizate , grație acțiunii sale lipolitice (dizolvă grăsimile), stimulând circulația periferică și drenând sistemul limfatic.
    Antiinflamator:Dacă este masat local, diluat în ulei de migdale dulci, ameliorează durerile articulare și musculare , dizolvă acidul uric și cristalele care întăresc țesuturile epidermice, formând edem, umflături și retenție de apă .
     Astringent:Pe piele, are un efect tonic, antiseptic și purificator. Este util în tratamentul acneei și petelor întunecate de pe piele . Datorită acestor proprietăți, este folosit și ca ingredient în loțiuni și șampoane pentru păr gras , cu mătreață și pentru a contracara căderea acestuia , deoarece stimulează circulația, favorizează oxigenarea țesuturilor și regenerarea părului.
    Utilizări de ulei esențial de rozmarin
    Difuzare: : 1 picătură de ulei esențial de rozmarin, pentru fiecare metru pătrat din spatul in care este difuzat, pentru a împrospăta și dezodoriza aerul și a favoriza concentrarea.
    Ulei anticelulitic : diluați 5-10 picături în 100 ml de ulei de migdale dulci și masați, pentru celulită, retenție de apă, circulație slabă, grăsime localizată pe coapse și fese.Efectul este mai pronuntat in sinergie cu alte uleiuri anticelulitice.
    Baie tonifiantă: diluați 10-15 picături de ulei esențial de rozmarin într-o cadă cu apă, pentru a recâștiga calmul și a neutraliza tensiunea, pentru a combate stresul ,are efect impotriva reumatismului, durerilor musculare, artritei, vânătăilor și sciaticii.
    Șampon impotriva  a părului : se toarnă câteva picături într-un șampon neutru și se continuă cu spălarea, în caz de păr friabil, casant, gras și cu mătreață, alopecie. La final, pe părul umed, câteva picături frecate pe scalp se vor dovedi a fi un panaceu.
    SINERGII
    • Confort respirator : uleiuri esențiale de Ravintsara, inulă , eucalipt globulus,menta, Niaouli
    • Oboseala nervoasa si fizica : uleiuri esentiale de molid negru, ravintsara, menta
    • Concentrare, stimulent fizic și intelectual: ulei esențial de mentă
    • Impotriva mătreții : uleiuri esențiale de palmarosa, tea tree, dafin
    • Balsam pentru piele : uleiuri esențiale din lemn de trandafir, geraniu
    Contraindicații
    Uleiul esențial de rozmarin nu este iritant, dar trebuie utilizat întotdeauna diluat și nu pentru perioade lungi. Acordați atenție cantităților deoarece, în doze mari, în uz intern poate fi toxic. Contraindicat în timpul sarcinii, la persoanele  epileptice și la copii.Poate fi iritant în doze mari, întotdeauna se diluează bine pentru aplicare pe piele.A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Evita contactul cu ochii!Anumiți compuși naturali conținuți în acest ulei esențial pot prezenta un risc de alergie la anumite persoane sensibile atunci când uleiul esențial este încorporat într-o compoziție cosmetică.
    Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare,inchise ermetic, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.
    Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utikizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati.Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
     
    Raport de Analiza GC-MS:
Opinii

    Adaugati un comentariu

    Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

    Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab