Ulei esential de Ravintsara Bio

Ulei esential de Ravintsara Bio Zoom

Ulei esential de Ravintsara Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 038
Antiseptic,antibacterian, antiviral de exceptie,de prima electie in infectii virale specifice sezonului rece

Disponibilitate: In stoc

40,00 RON
Descrierea produsului

    Detalii

    Denumire latina: Cinnamomum Camphora var. 1,8-cineol
    Familie botanica: Lauraceae
    Partea folosita a plantei: frunze
    Tara de origine: Madagascar
    Cultura: organica, certificata de Ecocert FR-BIO-01
    Metoda de obtinere: distilare cu vapori
    Miros: proaspat, intens, aromatic, usor camforos
    Nota parfum: varf
    Principalii compusi biochimici:1,8 cineol, sabinene, a pinene
    Calitate:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
    Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
    100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
    100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )
    100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
    Se combina cu: busuioc, imortele, menta, oregano, pin, rozmarin, cuisoare, lamaie, lavanda, geranium,  cedru, santal, musetel, tamaie, copaiba, lemongras, ylang ylang.
     
    Cantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator.
     
     Ravintsara (cinnamomum camphora) este un arbore de dimensiuni mari, care crește până la 20-30 de metri înălțime, rămâne verde pe tot parcursul anului și este cunoscut  sub denumirea de arbore de camfor .Din camfor se extrag  2 tipuri de uleiuri esentiale,din frunze regasit in aromaterapie sub denumirea de Ravintsara,si din scoarta si radacini,regasit sub numele de Camfor alb.Aceste uleiuri sunt foarte diferite ca si compozitie si recomandari.
    Uleiul esential de Ravintsara ,numit si camfor de Madagascar,este unul din cele mai potente antivirale naturale,recomandat  de prima electie in toate afectiunile virale:gripe,hepatite virale,varicela,zona Zoster,etc.Este de nelipsit din farmacia casei in perioadele de iarna,fiind util in special in afectiunile respiratorii:tuse,bronsita,sinuzita.A nu se confunda cu Raventsara(Ravensara Aromatica),ce este cu totul alta planta,cu alte proprietati,confuzie facuta adesea si de marii aromaterapeuti.
     
    Proprietati: antiseptic, antibacterian, antifungic, antiviral, analgezic, antispastic, analgezic si decontracturant, anticataral, antiinflamator, carminativ, expectorant, antirid, antidepresiv, tonic, sedativ, anxiolitic, imunostimulant.antioxidant, antiinflamator .Compusul 1,8 cineole, împiedică producţia de citokine proinflamatoare cauzată de lipopolizaharide şi reduce stresul oxidativ prin combaterea radicalilor liberi.Un studiu realizat în Franţa releva proprietăţile antibacteriene ale uleiului esenţial de ravintsara ,ce prezintă potenţial de luptă împotriva infecţiilor nozocomiale din spitale.
    Este folosit in afectiuni respiratorii fluidifica mucusul si elibereaza caile respiratorii ,previne si trateaza toate tipurile de infectii virale: raceala, gripa, tuse (uscata sau expectoranta), bronsita, sinuzita, rinofaringita, otita,in monocleoza infectioasa, zona zoster, herpes labial si genital, varicela, gastro-enterite virale,intareste sistemul imunitar in cazul unor infectii repetateEste benefic in micoze, infectii cutanate,calmeaza durerile musculare si osteoarticulare,reduce aspectul de coaja de portocala specific celulitei,dreneaza limfa.
    La nivel psihic si emotional,echilibrează sistemul nervos și reorientează energiile pentru a restabili calmul și buna dispozitie în caz de stres , anxietate și moral scăzut .
    Aplicatii practice si idei de folosire:este deosebit de eficient in inhalatii pentru diferite afectiuni respiratorii mai ales la nivelul plamanilor, dar are si capacitatea de a inlatura apatia, de a inlatura depresia si de a calma sistemul nervos. 
    In afectiuni respiratorii si infectii virale: raceli, gripa, tuse, bronsita, rinofaringite, reduce inflamatiile si congestia de la nivelul pieptului, calmeaza durerile de urechi
    Stimuleaza circulatia sangelui, indeparteaza senzatia de picioare grele, reduce umflaturile si edemele.
    Scade tensiune arteriala, avand efect diuretic.
    Scade febra prin efectul sau sudorific.
    Stimuleaza digestia, are efect laxativ.
    Prin efectul sau analgezic, calmeaza durerile musculare, reumatice si articulare, durerile de spate, mai ales in zona inferioara. Prin efectul sau de incalzire-racire, are efect anestezic asupra terminatiilor nervoase, incalzeste zona dureroasa, datorita intensificarii circulatiei sangelui in articulatii si muschi rigizi.
    Calmeaza durerea si reduce inflamatia in cazul entorselor.
    Este util in tratarea si grabirea vindecarii tesutului cutanat in arsurile usoare.
    Este antifungic potent in infectii si micoze ale unghiilor.
    Combinat cu tămâie, lămâie, ienupăr şi eucalipt citronat poate ameliora durerile cauzate de arteroscleroză, gută şi reumatism.
    Poate fi folosit în situaţii de surmenaj, debilitate, nevralgie, oboseală mentală, epuizare nervosă sau în condiţii de stres psihologic.
     
    Contraindicatii si precautii:A nu se utiliza în primele trei luni de sarcină !Nu este recomandat persoanelor cu astm (în special prin inhalare sau difuzie).
    Poate fi iritant în doze mari, întotdeauna se diluează bine pentru aplicare pe piele.A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Evita contactul cu ochii!Anumiți compuși naturali conținuți în acest ulei esențial pot prezenta un risc de alergie la anumite persoane sensibile atunci când uleiul esențial este încorporat într-o compoziție cosmetică.
    Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare,inchise ermetic, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.
    Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utikizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati.Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
     
    Raportul de analiza Gaz cromatograf-Spectometrie de Masa:
Opinii

    Adaugati un comentariu

    Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

    Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab