Ulei esential de Piper Roz Bio
Descrierea produsului
- expectorant, mucolitic +++ :uleiul esențial de boabe de piper roz ajută la curățarea căilor respiratorii prin efectul de fluidificare a mucozitatilor,facilitând astfel expectorația.
- antiinflamator ++: Uleiul esențial de piper roz are proprietăți antiinflamatorii datorită efectului său asemănător cortizonului.
- antiinfecțios ++:Uleiul esențial de piper roz are activitate antiinfecțioasă dovedită științific, legată în special de prezența α-felandrenului, β-felandrenului, β-mircenei, limonenului și α-pinenului. Aceste molecule intervin prin limitarea proliferării bacteriilor și virușilor,ajutand sistemul imunitar sa ii elimine
- tonic ++ : este un tonic general ,foarte util inainte de un antrenament sportiv,prin incalzirea muculaturii,o pregateste pentru efort,limitand instalarea febrei musculare
- cu uleiul esential de wintergreen in dureri musculare,febra musculara
- in viroze,bronsite,raceli,afectiuni orl,asociat cu eucalipt si ravintsara
- in dismenoree asociat cu salvia sclarea
- in infectii ale pielii asociat cu uleiul de ajowan
Detalii
Familia botanică: AnacardiaceaeParte utilizată a plantei:fructeProcesul de extracție:distilarea cu abur.Principalii constituenți chimici: delta-3-Carene, alfa-Phellandrene, alfa-Pinene, Terpinene-4-ol, Limonene.Culoare: galben palMiros: dulce și picant, piperat, cald-uscat,cu o nota delicata florala cu subton lemnosCultura:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Calitate:Organica,ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)100% complet (nu este decolorat, nu deterpenat, nu rectificat)100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)Se amestecă bine cu: balsam amyris , balsam de Peru , bergamota , piper negru , lemn de cedru , mușetel roman , scortisoara , cuisoare , elemi , eucalipt , fenicul , tamaie , geranium , ghimbir , iasomie Sambac , ienupar , neroli ,nucșoara , , patchouli,palmarosa , pin , trandafir , lemn de santal , mandarinaCantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator Piperul roz sau piperul roz brazilian ( Schinus terebinthifolius Raddi) are proprietăți antifungice și antiinflamatorii semnificative, dar principala sa aplicație este ca suport pentru sistemul respirator. Este un ulei de exceptie in perioadele de gripa,raceli si viroze.Compusul cheie cu o actiune remarcabila descongestionanta este un tip special de monoterpenă numit delta-3-carene, care este cunoscut ca fiind extrem de eficient pentru afecțiunile respiratorii. Acest compus se găsește în concentrații relativ mici într-un număr de uleiuri folosite traditional in infectiile respiratorii cu foarte mare succes , cum ar fi Chiparos (8%), Mirt (3-5%), Dafin (4-5%) si mult mai costisitoul ulei esential de Inula Helenium (8%). Are o aroma extrem de apreciata in parfumerie Proprietati: puternic antiinflamatoare, antimicrobiene, antibacteriene, antifungice, astringente puternic tonifiante, stimulante si imunomodulante,este expectorant,mucolitic,anticataral,descongestionant limfatic, antiviral, puternic cicatrizant cutanat,stimuleaza memoriaTraditional este folosit in:congestie respiratorie,tuse,bronsita,gripa ,raceli,deficiente imunitare,raceli,infectii fungice,acnee,boli infectioase ale pielii,in dureri musculare si articulare,crampe stomacale,reumatism,guta,in infectii urogenitale,cistita,uretrita,crampe menstruale,tulburari menstruale,fortificant si tonic pentru splina si panceras.Focus pe proprietatle principale;ulei esențial de piper roz foarte concentrat in δ-3-carenă, α-felandrenă, α-pinenă, sabinena.Aceste biomolecule diferite ii confera urmatoarele proprietati principale:
La nivel emotional ,ne ajuta sa renuntam la a fi posesivi cu ceilalti,la nevoia de control,este suport in stari de stres si anxietate,inlatura teama de esec,de greseala,teama de judecata celorlalti.
Sinergii speciale:
Bibliografie
Kweka EJ, Nyindo M, Mosha F, Silva AG. Insecticidal activity of the essential oil from fruits and seeds of Schinus terebinthifolia Raddi against African malaria vectors. Parasit Vectors. 2011 Jul 5;4:129. doi: 10.1186/1756-3305-4-129.
Silva AG, Almeida DL, Ronchi SN, et al. (2010) The essential oil of Brazilian pepper, Schinus terebinthifolia Raddi in larval control of Stegomyia aegypti (Linnaeus, 1762). Parasit Vectors. 3:79. DOI: 10.1186/1756-3305-3-79
Bendaoud, H., Romdhane, M., Souchard, J. P., Cazaux, S., & Bouajila, J. (2010). Chemical Composition and Anticancer and Antioxidant Activities of Schinus Molle L. and Schinus Terebinthifolius Raddi Berries Essential Oils. Journal of Food Science, 75(6), C466‑C472. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2010.01711.x
Piccinelli AC, Santos JA, Konkiewitz EC, Oesterreich SA, Formagio AS, Croda J, Ziff EB, Kassuya CA. Antihyperalgesic and antidepressive actions of (R)-(+)-limonene, α-phellandrene, and essential oil from Schinus terebinthifolius fruits in a neuropathic pain model. Nutr Neurosci. 2015 Jul;18(5):217-24. doi: 10.1179/1476830514Y.0000000119. Epub 2014 Mar 25. PMID: 24661285.
Cole ER, dos Santos RB, Lacerda Júnior V, Martins JD, Greco SJ, Cunha Neto A. Chemical composition of essential oil from ripe fruit of Schinus terebinthifolius Raddi and evaluation of its activity against wild strains of hospital origin. Braz J Microbiol. 2014 Oct 9;45(3):821-8. doi: 10.1590/s1517-83822014000300009. PMID: 25477913; PMCID: PMC4204964.
Souza Feitosa Lima, I. M., Zagmignan, A., & al. (2019). Schinus terebinthifolia leaf lectin (SteLL) has anti-infective action and modulates the response of Staphylococcus aureus-infected macrophages. Scientific Reports, 9(1), /. https://doi.org/10.1038/s41598-019-54616-x
M.G. Carvalho,A.G.N. Melo Cícero Flávio Soares Aragão et all, Schinus terebinthifolius Raddi: Chemical composition, biological properties and toxicity , DOI: 10.1590/S1516-05722013000100022
Salem MZM, El-Hefny M, Ali HM, Elansary HO, Nasser RA, El-Settawy AAA, El Shanhorey N, Ashmawy NA, Salem AZM. Antibacterial activity of extracted bioactive molecules of Schinus terebinthifolius ripened fruits against some pathogenic bacteria. Microb Pathog. 2018 Jul;120:119-127. doi: 10.1016/j.micpath.2018.04.040. Epub 2018 Apr 27. PMID: 29704984.
Elshafie HS, Ghanney N, Mang SM, Ferchichi A, Camele I. An In Vitro Attempt for Controlling Severe Phytopathogens and Human Pathogens Using Essential Oils from Mediterranean Plants of Genus Schinus. J Med Food. 2016 Mar;19(3):266-73. doi: 10.1089/jmf.2015.0093. Epub 2016 Feb 2. PMID: 26836214.
Guilherme da Silva Dannenberg, Graciele Daiana Funck, Fábio José Mattei, Wladimir Padilha da Silva, Ângela Maria Fiorentini,Antimicrobial and antioxidant activity of essential oil from pink pepper tree (Schinus terebinthifolius Raddi) in vitro and in cheese experimentally contaminated with Listeria monocytogenes,Innovative Food Science & Emerging Technologies , https://doi.org/10.1016/j.ifset.2016.06.009
Elena Todirascu-Ciornea, Heba A.S. El-Nashar, Nada M. Mostafa, Omayma A. Eldahshan, Razvan Stefan Boiangiu, Gabriela Dumitru, Lucian Hritcu, Abdel Nasser B. Singab, "Schinus terebinthifolius Essential Oil Attenuates Scopolamine-Induced Memory Deficits via Cholinergic Modulation and Antioxidant Properties in a Zebrafish Model", Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, vol. 2019, Article ID 5256781, 11 pages, 2019. https://doi.org/10.1155/2019/5256781
Opinii
Adaugati un comentariu
Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati