Ulei esential de Anason Bio
Descrierea produsului
- galactogog +++ :anetholul prezent in uleiul esential de anason are efect estrogen like stimuland astfel producerea de lapte matern
- digestiv +++ :trans-anetolul continut de acest ulei esential stimuleaza secretiile salivare, gastrice, intestinale si pancreatice, sustinand astfel o buna digestie.
- antispastic +++ :anetholul din compozitie este foarte bun antispastic,de orice natura ar fi, musculare digestive sau respiratorii. Calmeaza contractiile involuntare ale muschilor netezi.
- analgezic ++ : acest ulei esential ajuta la calmarea durerii actionand asupra procesului de transmitere a acesteia.
- antiinflamator ++ trans-anetholul prezinta activitate antibacteriana pronuntata
- in alaptare dificila impreuna cu fenicul
- in ulcer,colite,asociat cu fenicul si coriandru
- in aerofagie,flatulenta,balonare asociat cu cardamom,tarhon,chimen
- in dispepsie,digestie dificila asociat cu fenicul si tarhon
- in menopauza,amenoree,dismenoree, asociat cu salvia sclarea
- in gastrite asociat cu ienupar si coriandru
- adaugat in produse pentru igiena orala si albirea dintilor, paste de dinti, apa de gura in combinatie cu ingredientele specifice
- sub forma de comprese calde sau in ulei de masaj,aplicat pe abdomen in caz de tulburari digestive
- difuzat in aparatul de aromaterapie,pentru o atmosfera calda,relaxanta
- inhalat in congestii pulmonare,nazale,raceli,dureri de cap,depresie,oboseala cronica
- masat pe abdomenul inferior in dureri menstruale
- difuzat sau inhalat in insomnii,somn agitat,cosmaruri
- pentru prepararea unui ulei aromatizant,ce poate fi adaugat mai apoi in dresinguri si salate
Detalii
Familia botanică: Schisandraceae
Nume in engleza: Star AniseParte a plantei utilizate: fructe de anason stelat
Procesul de extracție: distilarea cu aburi
Principalii constituenți chimici:
Aroma: proaspat,picant,caracteristic de anason
Culoare: lichid galben pal până la galben închisNota: varfTara de proveninta: VietnamCultura: Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Calitate:alimentara,organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)100% complet (nu este decolorat,deterpenat sau rectificat )100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
Cantitate: 10 ml,ambalat in sticla bruna cu picurator.
Anasonul este denumirea a doua plante diferite,atat ca aspect cat si ca familie botanica,anasonul stelat cu denumirea botanica Illicium verum,din familia Schisandraceae si anasonul verde,cu denumirea botanica Pimpinella Anisum,din familia Apiaceae .Ambele specii au un miros si proprietati asemanatoate,datorita continutului mare in anethol,in ambele specii in proportie de 80-90%.Uleiul esential de anason se extrage din fructele lemnoase,in forma de stea.Originar din China,bastinasii l-au numit,, fructul cu 8 coarne”datorita formei sale.Anasonul stelat este folosit in medicina populara pentru a trata durerile de stomac,greata si varsaturile,insomnia,inflamatiile pielii .
Proprietati : antispasmodic,stimulant, tonic,digestiv, estrogenic,aperitiv,carminativ, expectorant, estrogen-like,diuretic, depurativ,antiseptic, antibacterian, antivermicid,colagog, coleretic, tonic si echilibrant al sistemului nervos,euforizant si afrodisiac,insecticid,aromatizant in bucatarie.Este folosit traditional pentru: dispepsii, aerofagii, colite spasmodice, stare de voma, varsaturi,indigestii, meteorism, flatulenta, constipatie, colici abdominale, parazitoze intestinale,Disfunctii hepatobiliare,astm, bronsite astmatiforme, congestii pulmonare,palpitatii, astenie fizica si nervoasa,infectii bucale, halena, igiena orala, albirea dintilor,Aroma culinara, bucatarie, patiserie, prepararea bauturilor,insecticid contra moliilor, puricilor, plosnitelor
Focus proprietati principale:
Sinergii speciale:
Aplicatii practice
Domiciano TP, Dalalio MM, Silva EL, et al. (2013) Inhibitory effect of anethole in nonimmune acute inflammation. Naunyn Schmiedebergs Arch Pharmacol., 386(4):331-8. DOI: 10.1007/s00210-012-0820-5
Guo-Wei Wanga Wen-Ting Hub Bao-Kang Huanga Lu-Ping Qina,Illicium verum: A review on its botany, traditional use, chemistry and pharmacology , https://doi.org/10.1016/j.jep.2011.04.051
Kang P, Kim KY, Lee HS, Min SS, Seol GH. (2013) Anti-inflammatory effects of anethole in lipopolysaccharide-induced acute lung injury in mice. Life Sci. PMID: 24404587
Ritter AM, Ames FQ, Otani F, De oliveira RM, Cuman RK, Bersani-amado CA. (2014) Effects of anethole in nociception experimental models. Evid Based Complement Alternat Med., 2014:345829 , DOI: 10.1155/2014/345829
Astani A, Reichling J, Schnitzler P. (2012) Screening for antiviral activities of isolated compounds from essential oils. Evid Based Complement Alternat Med., 2011:253643. DOI: 10.1093/ecam/nep187
Lee SO, Park IK, Choi GJ, et al. (2007) Fumigant activity of essential oils and components of Illicium verum and Schizonepeta tenuifolia against Botrytis cinerea and Colletotrichum gloeosporioides. J Microbiol Biotechnol., 17(9):1568-72. PMID: 18062240
Chaiyasit D, Choochote W, Rattanachanpichai E, et al. (2006) Essential oils as potential adulticides against two populations of Aedes aegypti, the laboratory and natural field strains, in Chiang Mai province, northern Thailand. Parasitol Res., 99(6):715-21.
Kim JR, Haribalan P, Son BK, Ahn YJ. (2012) Fumigant toxicity of plant essential oils against Camptomyia corticalis (Diptera: Cecidomyiidae). J Econ Entomol. 105(4):1329-34.
De, M., De, A. K., Sen, P., & Banerjee, A. B. (2002). Antimicrobial properties of star anise (Illicium verum Hook f). Phytotherapy Research, 16(1), 94‑95. https://doi.org/10.1002/ptr.989
Purchon N., Cantele L. (2014) The Complete Aromatherapy and Essential Oils Handbook for Everyday Wellness. Toronto, Robert Rose Inc.
Harris, R. (2007) Aromatic approaches to adult rhino-sinusitis. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 4 issue 2, 35-43.
Baudoux, D. (2007) Aromatology for respiratory pathologies. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 4 issue 1, 34-39.
Opinii
Adaugati un comentariu
Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati