Ulei esential de Patrunjel Bio

Ulei esential de Patrunjel Bio Zoom

Ulei esential de Patrunjel Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 182
Extras din semințe de pătrunjel, este un tonic puternic,antibacterian si detoxifiant.

Disponibilitate: In stoc

55,00 RON
Descrierea produsului

    Detalii

    Denumire botanică: Petroselinum sativum (sin. Petroselinum crispum)
    Familia botanicăApiaceae
    Nume in engleza: parsley
    Parte a plantei utilizate: seminte
    Procesul de extracție: distilarea cu aburi
    Principalii constituenți chimici: alfa-pinenă ,beta-pinenă ,miristicină,elemicină
    Aroma:proaspata,placuta
    Culoare: lichid galben pal pâna la galben deschis
    Nota: mijloc
    Tara de proveninta: Franta
    Cultura: Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
    Calitate:alimentara,organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
    Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
    100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
    100% complet (nu este decolorat,deterpenat sau rectificat )
    100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
    Se combina bine cu: salvie,coriandru,tea tree,portocala,lemn de trandafir,ylang-ylang
    Cantitate: 10 ml,ambalat in sticla bruna cu picurator.

    Patrunjelul este o planta aromatica nelipsita din bucatarie.Consumul de patrunjel intareste sistemul imunitar,elimina toxinele din organism si are efect diuretic,favorizand eliminarea apei din organism. Uleiul esential de patrunjel este mai putin cunoscut in aromaterapie,acesta este extras din semintele plantei ,insa nu pastreaza mirosul specific de patrunjel,are un miros ierbos,picant.Bogat in miristicina,ca mai toate uleiurile din plante aromatice, folosite ca si condiment in bucatarie (nucsoara,chimen,coriandru),are efecte puternic antibacterian si detoxifiant.

    Uleiul esential de patrunjel este bogat in miristicina, alfa-pinen ,beta-pinen,elemicină,biomolecule ce ii confera urmatoarele proprietati principale: antibacterian puternic,antioxidant,imunostimulant, antireumatic, antifungic, expectorant, astringent,  febrifug, antiinflamator, diuretic, relaxant, calmant,anticeluitic.Traditional este folosit pentru detoxifiere,elimina toxinele din corp,in masaj de slabire sau anticelulitic,elimina apa din tesuturi,pentru scaderea febrei,in masaj limfatic,in tratarea hemoriozilor,ca stimulent renal,in crampe mensstruale si stomacale,ca reglator al menstruatiei,in dureri articulare,pentru prevenirea gutei si artritei,ajuta ca acidul uric sa nu se acumuleze in articulatii,in amenoree,dismenoree,flatulenta,balonare,aerofagie,dureri de stomac,stimuleza digestia,creste secretia de suc gastric.

    Sinergii speciale:

    • in crampe menstruale,stomacale,asociat cu tarhon si telina
    • in colici asociat cu busuioc si tarhon
    • in balonare,aerofagie flatulenta asociat cu coriandru si cardamom
    • in dureri articulare,prevenirea formarii acidului uric,asociat cu ienupar
    • in retentie de apa asociat cu telina
    • in hemoriozi asocoat cu imortelle si mastic
    • in stari de greata asociat cu lamaie si ghimbir
    • ca expectorant in afectiuni ale aparatului respirator,asociat cu piper roz si chiparos
    • ca tonic stomahic asociat cu ghimbir
    • in masaj anticelulitic asociat cu ienupar si grapefruit
    • in cure de detoxifiere asociat cu turmeric si tamaie
    • in telangiectazii,asociat cu mastic si chiparos
    • in afectiuni pulmonare,astm asociat cu mirt rosu si isop
    Contraindicații si atentionari:De evitat în timpul sarcinii! A nu se lăsa la îndemâna copiilor!Evitați contactul cu ochii! a n u se folisi la copii sub 6 ani!Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
    Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare,inchise ermetic, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.
    Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati,site-uti de specialtate.Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
    Toate informatiile oferite pe site, sunt oferite în scop informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nici nu pot angaja responsabilitatea noastră.
     
    Raport de analiza GC_MS
    Bibliografie

    Yousofi A, Daneshmandi S, Soleimani N, Bagheri K, Karimi MH. Immunomodulatory effect of Parsley (Petroselinum crispum) essential oil on immune cells: mitogen-activated splenocytes and peritoneal macrophages. Immunopharmacol Immunotoxicol. 2012 Apr;34(2):303-8. doi: 10.3109/08923973.2011.603338. Epub 2011 Aug 19. PMID: 21854170.

    Seo SM, Jung CS, Kang J, Lee HR, Kim SW, Hyun J, Park IK. Larvicidal and acetylcholinesterase inhibitory activities of apiaceae plant essential oils and their constituents against aedes albopictus and formulation development. J Agric Food Chem. 2015 Nov 18;63(45):9977-86. doi: 10.1021/acs.jafc.5b03586. Epub 2015 Nov 6. PMID: 26500081.

    Salvatore Battaglia, The Complete Guide to Aromatherapy (Australia: The Perfect Potion, 2003), 321.

    Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014), 159-160.

     A. Lamarti, A. Badoc, R. Bouriquet. A Chemotaxonomic Evaluation of Petroselinum crispum (Mill.) A.W. Hill (Parsley) Marketed in France. (Journal of Essential Oil Research 3, 1991), 425-433

    Essential Oil Safety (Second Edition. United Kingdom: Churchill Livingstone Elsevier, 2014), 380

    Hui Zhangab, Feng Chenb, Xi Wangc, Hui-YuanYaoa ,Evaluation of antioxidant activity of parsley (Petroselinum crispum) essential oil and identification of its antioxidant constituents https://doi.org/10.1016/j.foodres.2006.03.007

    Irene Marín, Estrella Sayas-Barberá, Manuel Viuda-Martos, Casilda Navarro, Esther Sendra,Chemical Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activity of Essential Oils from Organic Fennel, Parsley, and Lavender from Spain,Foods. 2016 Mar; 5(1): 18. Published online 2016 Mar 4. doi: 10.3390/foods5010018

     

Opinii

    Adaugati un comentariu

    Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

    Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab