Ulei esential de Patrunjel Bio
Descrierea produsului
- in crampe menstruale,stomacale,asociat cu tarhon si telina
- in colici asociat cu busuioc si tarhon
- in balonare,aerofagie flatulenta asociat cu coriandru si cardamom
- in dureri articulare,prevenirea formarii acidului uric,asociat cu ienupar
- in retentie de apa asociat cu telina
- in hemoriozi asocoat cu imortelle si mastic
- in stari de greata asociat cu lamaie si ghimbir
- ca expectorant in afectiuni ale aparatului respirator,asociat cu piper roz si chiparos
- ca tonic stomahic asociat cu ghimbir
- in masaj anticelulitic asociat cu ienupar si grapefruit
- in cure de detoxifiere asociat cu turmeric si tamaie
- in telangiectazii,asociat cu mastic si chiparos
- in afectiuni pulmonare,astm asociat cu mirt rosu si isop
Detalii
Familia botanică: ApiaceaeNume in engleza: parsleyParte a plantei utilizate: seminte
Procesul de extracție: distilarea cu aburi
Principalii constituenți chimici: alfa-pinenă ,beta-pinenă ,miristicină,elemicinăAroma:proaspata,placutaCuloare: lichid galben pal pâna la galben deschisNota: mijlocTara de proveninta: FrantaCultura: Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Calitate:alimentara,organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)100% complet (nu este decolorat,deterpenat sau rectificat )100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)Se combina bine cu: salvie,coriandru,tea tree,portocala,lemn de trandafir,ylang-ylang
Cantitate: 10 ml,ambalat in sticla bruna cu picurator.
Patrunjelul este o planta aromatica nelipsita din bucatarie.Consumul de patrunjel intareste sistemul imunitar,elimina toxinele din organism si are efect diuretic,favorizand eliminarea apei din organism. Uleiul esential de patrunjel este mai putin cunoscut in aromaterapie,acesta este extras din semintele plantei ,insa nu pastreaza mirosul specific de patrunjel,are un miros ierbos,picant.Bogat in miristicina,ca mai toate uleiurile din plante aromatice, folosite ca si condiment in bucatarie (nucsoara,chimen,coriandru),are efecte puternic antibacterian si detoxifiant.
Uleiul esential de patrunjel este bogat in miristicina, alfa-pinen ,beta-pinen,elemicină,biomolecule ce ii confera urmatoarele proprietati principale: antibacterian puternic,antioxidant,imunostimulant, antireumatic, antifungic, expectorant, astringent, febrifug, antiinflamator, diuretic, relaxant, calmant,anticeluitic.Traditional este folosit pentru detoxifiere,elimina toxinele din corp,in masaj de slabire sau anticelulitic,elimina apa din tesuturi,pentru scaderea febrei,in masaj limfatic,in tratarea hemoriozilor,ca stimulent renal,in crampe mensstruale si stomacale,ca reglator al menstruatiei,in dureri articulare,pentru prevenirea gutei si artritei,ajuta ca acidul uric sa nu se acumuleze in articulatii,in amenoree,dismenoree,flatulenta,balonare,aerofagie,dureri de stomac,stimuleza digestia,creste secretia de suc gastric.
Sinergii speciale:
Yousofi A, Daneshmandi S, Soleimani N, Bagheri K, Karimi MH. Immunomodulatory effect of Parsley (Petroselinum crispum) essential oil on immune cells: mitogen-activated splenocytes and peritoneal macrophages. Immunopharmacol Immunotoxicol. 2012 Apr;34(2):303-8. doi: 10.3109/08923973.2011.603338. Epub 2011 Aug 19. PMID: 21854170.
Seo SM, Jung CS, Kang J, Lee HR, Kim SW, Hyun J, Park IK. Larvicidal and acetylcholinesterase inhibitory activities of apiaceae plant essential oils and their constituents against aedes albopictus and formulation development. J Agric Food Chem. 2015 Nov 18;63(45):9977-86. doi: 10.1021/acs.jafc.5b03586. Epub 2015 Nov 6. PMID: 26500081.
Salvatore Battaglia, The Complete Guide to Aromatherapy (Australia: The Perfect Potion, 2003), 321.
Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014), 159-160.
A. Lamarti, A. Badoc, R. Bouriquet. A Chemotaxonomic Evaluation of Petroselinum crispum (Mill.) A.W. Hill (Parsley) Marketed in France. (Journal of Essential Oil Research 3, 1991), 425-433
Essential Oil Safety (Second Edition. United Kingdom: Churchill Livingstone Elsevier, 2014), 380
Hui Zhangab, Feng Chenb, Xi Wangc, Hui-YuanYaoa ,Evaluation of antioxidant activity of parsley (Petroselinum crispum) essential oil and identification of its antioxidant constituents https://doi.org/10.1016/j.foodres.2006.03.007
Irene Marín, Estrella Sayas-Barberá, Manuel Viuda-Martos, Casilda Navarro, Esther Sendra,Chemical Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activity of Essential Oils from Organic Fennel, Parsley, and Lavender from Spain,Foods. 2016 Mar; 5(1): 18. Published online 2016 Mar 4. doi: 10.3390/foods5010018
Opinii
Adaugati un comentariu
Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati