Ulei esential de Melissa Bio

Ulei esential de Melissa Bio Zoom

Ulei esential de Melissa Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 211
Cu un miros divin,floral,usor citric,calmeaza crizele de furie,anxietate si tensiune nervoasa.

Disponibilitate: In stoc

380,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumire botanică: Melissa officinalis
  Familia botanică: Lamiaceae (Labiatae)
  Denumirea in engleza: Melissa esential oil
  Parte a plantei utilizate: varfurile inflorite
  Procesul de extracție: distilare cu vapori din
  Principalii constituenți chimici: Geranial & Neral,Germacrene D ,Nerol ,Citronellol ,Geranyl Acetate ,Delta-3-Carene
  Citronellyl Acetate
  Aroma: proaspata dulce,florala,divina,usor citrica,lamaioasa
  Nota:de mijloc
  Tara de proveninta:Franta
  Cultura:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Calitate:Organica,alimentara,terapeutica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat,deterpenat sau rectificat )
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
  Cantitate:5 ml ambalat in recipient din sticla albastru cobalt,cu picurator
   
  Melisa este o planta melifera din familia mentei ce creste salbatic sau cultivate in toata Europa. Cand frunzele sunt strivite in palma degaja un miros puternic si proaspat de lamaie. Apicultorii cultiva melisa  pentru ca ajuta la roirea albinelor,de unde si numele popular de roinita.In medicina populara a fost folosita ca un panacea universal,fiind unul din ingredintele principale in remediul Carmelitelor(Spirtus Melissae compositus) ,datand din secolul XVII.In 1988 a fost desemnata planta medicinala a anului de catre Asociatia VAGA(Association for aromacare and professional aroma practitioners).Melisa este des regasita in compozitia ceaiurilor calmante, sedative, hipotensive,anxiolitice,cardiace sau destinate ameliorarii tulburarilor de somn.Extras din planta intreaga inflorita,uleiul essential de melisa este un ulei exceptional calmant,sedative,antidepresiv.
   
  Proprietati:uleiul esential de melisa este calmant de exceptie,sedative, hipnotic,hipotensiv,antilitiazic,antalgic,echilibrant hormonal,antiviral mai ales asupra virusurilor herpetice,antiseptic, antiviral, antibacterian,
  antifungic, antispastic, antitumoral,coleretic,imbunatateste concentrarea ,litolitic,virucid ,reduce febra, ajuta digestia,induce somnul.
  Principalele indicatii sunt folosirea ca si remediu natural aromaterapeutic in :stari de stres,depresie,anxietate,isterie,vertij,in stari de epuizare si burnout,in probleme de ritm cardiac,palpitatii,extrasistole,atacuri de panica,probleme de comportament,stari de angoasa,insomnie,tulburari circulatorii,tulburari cardiace,atauri de panica,frica de examen,hiperventilatie,tulburari obsesiv-compulsive,litiaza biliara,insuficienta hepatobiliara,herpes,zona zoster,HPV,echilibreaza hormonii tiroidieni fiind benefica si in hipertiroidism si in hipotiroidism,migrene,vertij,greata matinala ,greata post-operatorie sau post-chimioterapie,rau de calatorie,infectii virale,varicela.
  Uleiul esential de melisa este foarte concentrat in citral,geranial, neral, beta carofilena, citronelal,germacren. Aceste molecule diferite îi confera urmatoarele proprietăți principale:
  • antiinflamator ++++ :uleiul esential de melisa contine aldehide terpenice si sesquiterpene care moduleaza raspunsul organismului la inflamatie si calmeaza senzatiile de caldura si roseata specific inflamatiei
  • hipotensiv +++: beta-cariofilena și germacrena D conținute in uleiul de melisa ajuta la scaderea tensiunii arteriale și reduce riscurile potentiale asociate cu  tensiunea ridicata
  • calmant, sedativ ++++ :aldehidele terpenice si sesquiterpenele din compozitie  au o actiune relaxanta asupra sistemului nervos,acestea reduc starile de anxietate si favorizeaza somnul.
  • antiviral +++:uleiul de melisa este eficient in virusurile herpetice
  • antispastic ++ :aldehidele terpenice și sesquiterpenele ajuta la calmarea spasmelor digestive sau respiratorii, atenuand intensitatea contracțiilor musculare involuntare.
  • paraziticid intestinal + :citralul continut in uleiul esential de melisa impiedica inmultirea parazitilor intestinali
  • carminativ, stomachic + : favorizeaza functionarea normala a stomacului si eliminarea gazelor intestinale
  • coleretic, litolitic + : conține compusi ce au capacitatea de a dizolva calculii biliari șs de a stimula productia bilei de catre ficat.
   
  Sinergii speciale
  • asociat cu musetel roman,bergamot si tamaie in crizele de nervi sau de isterie
  • asociat cu tamaie,ylang-ylang si tsuga canadensis in crizele de angina pectorala
  • asociat cu rozmarin ct.verbenone ,katrafay si musele roman in insuficiente hepatobiliare
  • in tulburari de dispozitie asociat cu lavanda si menta
  • in palpitatii,hipertensiune arteriala asociat cu ylang-ylang
  • in stari de stress,angoasa asociat cu petitgrain bigarade
  • in tulburari de somn asociat cu musetel roman si neroli
  • in stari de greata asociat cu ghimbir si menta
  • pentru un efect calmant asociat cu mandarin si maghiran
  • in insolatii asociat cu musetel german si cajeput
  La nivel emotional ,melissa este uleiul luminii,elibereaza de stress si anxietate si ajuta la descoperirea potentialului si ajungerea la potentialul maxim. Ofera sprijin,putere si vitalitate de a iesi din cele mai adanci abisuri ale sufletului.Aminteste ca fiecare avem o scanteie divina in noi si ne conecteaza la spiritualitatea noastra,dand la o parte tot ce nu este in armonie cu noi si interiorul nostru.Ne aduce bucuria de a trai si ne ridica la lumina,nu ne lasa sa fim coplesiti,in intuneric.
  Contraindicații si atentionari:De evitat în timpul sarcinii! De evitat de persoanele cu astm sau epilepsie! A nu se lăsa la îndemâna copiilor!Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.Uleiurile esentiale se aplica intotdeuna pe piele diluate in prealabil in ulei vegetal numit si ulei purtator.
  Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete,constituientii lor se pot  evapora progresiv daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle de culoare inchisa,etanse, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 30°C.
  Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii naturale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale sau spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati,site-uri de specialtate.Cititorii sunt sfatuiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

  Raport de analiza GC_MS :

   

  Bibliografie

  Faucon, M. (2017). Traité d'aromathérapie scientifique et médicale: Les huiles essentielles, fondements et aides à la prescription (3ème éd). Sang de la Terre.
  Franchomme, P., Jollois, R., & Pénoël, D. (1990). L'aromathérapie exactement : encyclopédie de l'utilisation thérapeutique des huiles essentielles : fondements, démonstration, illustration et applications d'une science médicale naturelle. France: R. Jollo
  Zineb Jalal, Yassine El Atki, Badiaa Lyoussi, Abdelfattah Abdellaoui,
  Phytochemistry of the essential oil of Melissa officinalis L. growing wild in Morocco: Preventive approach against nosocomial infections,Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine,Volume 5, Issue 6,2015,Pages 458-461,https://doi.org/10.1016/j.apjtb.2015.03.003.
  Mimica-Dukic N, Bozin B, Sokovic M, Simin N. Antimicrobial and antioxidant activities of Melissa officinalis L. (Lamiaceae) essential oil. J Agric Food Chem. 2004 May 5;52(9):2485-9. doi: 10.1021/jf030698a. PMID: 15113145.P. Schnitzler, A. Schuhmacher, A. Astani, Jürgen Reichling ,Melissa officinalis oil affects infectivity of enveloped herpesviruses,Phytomedicine,Volume 15, Issue 9,2008,Pages 734-740, https://doi.org/10.1016/j.phymed.2008.04.018.
  Allahverdiyev A, Duran N, Ozguven M, Koltas S. Antiviral activity of the volatile oils of Melissa officinalis L. against Herpes simplex virus type-2. Phytomedicine. 2004 Nov;11(7-8):657-61. doi: 10.1016/j.phymed.2003.07.014. PMID: 15636181.
  H. Sadraei, A. Ghannadi, K. Malekshahi,
  Relaxant effect of essential oil of Melissa officinalis and citral on rat ileum contractions,Fitoterapia,Volume 74, Issue 5,2003,Pages 445-452.
  https://doi.org/10.1016/S0367-326X(03)00109-6.
  Lewis, R. (2016) Aromatherapeutic interventions for nausea: an evidence based and pragmatic approach. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 11 issue 1, 9-21.
  Lemme, P (2009) The use of essential oils in psychiatric medication withdrawal. International Journal of Clinical Aromatherapy, Volume 6 issue 2, 15-23.
  Miraj, S., Azizi, N., & Kiani, S. (2016). A review of chemical components and pharmacological effects of Melissa officinalis L.. Scholars Research Library, 8(6), 229–237.
  Shakeri, A., Sahebkar, A., & Javadi, B. (2016). Melissa officinalis L. – A review of its traditional uses, phytochemistry and pharmacology. Journal of Ethnopharmacology, 188, 204–228. https://doi.org/10.1016/j.jep.2016.05.010
  De Sousa AC, Alviano DS, Blank AF, et al. Melissa officinalis L. essential oil: antitumoral and antioxidant activities. J Pharm Pharmacol. 2004 May;56(5):677-81.
  Ballard CG, O’Brien JT, Reichelt K, et al. Aromatherapy as a safe and effective treatment for the management of agitation in sever dementia: the results of a double-blind, placebo-controlled trial with Melissa. J Clin Psychiatry. 2002 Jul;63(7):553-58.
  Huang L, Abuhamdah S, Howes MJ, et al. Pharmacological profile of essential oils derived from Lavandula angustifolia and Melissa officinalis with anti-agitation properties: focus on lignand-gated channels. J Pharm Pharmacol. 28 Nov;60(11):1515-22.
  Chung MJ, Cho Sy, Bhuiyan MJ, et al. Anti-diabetic effects of lemon balm (Melissa officinalis) essential oil on glucose- and lipid regulating enzymes in type 2 diabetic mice. Br J Nutr. 2010 Jul;10492):180- 88.
  Georg Thieme Verlag KG Stuttgart · New York
  Essential Oils as Treatment Strategy for Alzheimerʼs Disease: Current and Future Perspectives, Planta Med 2019; 85(03): 239-248 DOI: 10.1055/a-0758-0188
  New Insights Into the Anticonvulsant Effects of Essential Oil From Melissa officinalis L. (Lemon Balm), Front. Pharmacol., 14 October 2021Sec. Ethnopharmacology https://doi.org/10.3389/fphar.2021.760674
  Hasanein P, Riahi H: Antinociceptive and Antihyperglycemic Effects of <b><i>Melissa officinalis</i></b> Essential Oil in an Experimental Model of Diabetes. Med Princ Pract 2015;24:47-52. doi: 10.1159/000368755
  Kennedy, David O. Bsc, PhD; Little, Wendy Bsc; Scholey, Andrew B. Bsc, PhD. Attenuation of Laboratory-Induced Stress in Humans After Acute Administration of Melissa officinalis (Lemon Balm). Psychosomatic Medicine: July 2004 - Volume 66 - Issue 4 - p 607-613 doi: 10.1097/01.psy.0000132877.72833.71
  Rafaela Muniz de Queiroz, Christina Maeda Takiya, Lívia Paes Tavares Pacheco Guimarães, Gleice da Graça Rocha, Daniela Sales Alviano, Arie Fitzgerald Blank, Celuta Sales Alviano & Cerli Rocha Gattass (2014) Apoptosis-Inducing Effects of Melissa officinalis L. Essential Oil in Glioblastoma Multiforme Cells, Cancer Investigation, 32:6, 226-235, DOI: 10.3109/07357907.2014.905587
  Atefeh Veiskaramian, Mohammad Gholami, Sajad Yarahmadi, Peyman Amanolahi Baharvand, Mehdi Birjandi,
  Effect of aromatherapy with Melissa essential oil on stress and hemodynamic parameters in acute coronary syndrome patients: A clinical trial in the emergency department, Complementary Therapies in Clinical Practice,Volume 44,2021, https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2021.101436.
  Allahverdiyev A, Duran N, Ozguven M, et al. Antiviral activity of the volatile oils of Melissa officinalis L. against Herpes simplex virus type 2. Phytomedicine. 2004 Nov;11(7-8):657-61.
   
   
Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab