Ulei esential de Macis, bio

Ulei esential de Macis, bio Zoom

Ulei esential de Macis, bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 318
Uleiul esential de Macis este distilat din invelisul dantelat de culoare portocalie care inveleste samburele de nucsoara. Are o aromă asemănătoare cu nucșoara, dar este mai delicat si mai putin dulce.

Disponibilitate: In stoc

59,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumirea latinaMyristica fragrans
  Alte denumiri:  nutmeg, mace , macis
  Familia botanicaMyristicaceae
  Partea folosita: arilul (invelisul exterior al semintei) de nucsoara
  Obtinut prin: distilare cu vapori de apa
  Tara de origine: Sri Lanka
  Miros: miros complex, cald și picant, cu note subtile dulci și florale, dar totodata pamantoase, lemnoase
  Nota parfum: mijloc
  Principalii compusi biochimici: Terpinene-4-ol, alpha-Pinene, Sabinene, beta-Pinene, Paracymene, Myristicine.
  Cultura: Organica
  Calitate: Organica, alimentara, certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
  Cantitate:10 ml,ambalat in sticla albastra cu dop cu picurator.
   
  Arborele de nucsoara este un arbore tropical cu forma piramidala care poate masura 10-12 m inaltime. Este un arbore dioic și numai plantele femele pot da roade după o perioada de crestere si maturizare de 8 ani. Din arborele de nucsoara se obtin două condimente: nucșoara și macisul, numit și „floarea de nucșoară”, stratul subțire care înconjoară nucșoara si devine portocaliu pe măsură ce se usucă.  Este considerat un condiment mai rafinat decât nucșoara.
  Uleiul esential de Macis este distilat din invelisul dantelat de culoare portocalie care inveleste samburele de nucsoara.  Are o aromă asemănătoare cu nucșoara, dar este mai delicat si mai putin dulce.
  Datorita compozitiei bogate in Terpinene-4-ol, alpha-Pinene, Sabinene, beta-Pinene, Paracymene, uleiul esential de Macis este antiseptic, antiparazitar cutanat si intestinal, analgezic, antispastic, afrodisiac, tonic general si neurotonic, carminativ stimulant digestiv.
  Traditional este folosit in reumatism acut si cronic, dureri, entorse, contracturi musculare, digestie lenta, diaree, enterocolite spasmodice si infectioase, parazitoze intestinale, astenie profunda, oboseala sexuala.
   
  Contraindicații si atentionari: De evitat in timpul sarcinii si alaptarii! A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
  Conditii de pastrare si depozitare: Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle de culpoare inchisa, ermetice, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 30°C.
  Disclaimer: Nu incurajam automedicatia!  Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune. Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati, site-uri de specialtate. Cititorii sunt sfatuiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
  Toate informatiile oferite pe site, sunt oferite în scop informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nici nu pot angaja responsabilitatea noastră.
   
   

   

Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab