Ulei esential de Eucalipt Globulus Bio

Ulei esential de Eucalipt Globulus Bio Zoom

Ulei esential de Eucalipt Globulus Bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 011
Respirator,expectorant,antiseptic si imunostimulator,este prima alegere in infectii virale si raceli.

Disponibilitate: In stoc

34,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumire botanicăEucalyptus globulus
  Familia botanică: Mirtaceae
  Parte a plantei folosite : frunze.
  Procesul de extracție: distilarea cu abur.
  Constituenții chimici principali: oxizi (1,8 cineol sau eucaliptol de la 70-90%), sesquiterpene (aromadendrenă), monoterpene (paracimen 5-10%, alfa-pinen 5-10%, limonen 5-10%), monoterpenoli, sesquiterpenoli , cetone (urme).
  Țări producătoare: Portugalia.
  Culoare : incolor până la galben deschis.
  Notă: Varf.
  Intensitatea mirosului: puternic (parfum proaspăt și balsamic)
  Se amestecă bine cu:busuioc, benzoin, lemn de cedru, tămâie, ienupăr, lavandă, lămâie, maghiran, melissa, rozmarin, cimbru.
  Cultura:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Calitate:Organica,certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
   
  Cantitate:10 ml,ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator.
   
  In aromoterapie sunt foloite mai multe varietati de eucalipt,Radiata,Globulus,Sminthii,Citriodora.Dintre acestea,cele mai folosite sunt Globulus si Radiata.Diferenta dintre Eucalyptus radiata si  Eucalyptus Globulus  este data de cantitatea din compusul numit 1.8 cineol,compus ce îi da aroma specifica si propretati terapeutice. Eucaliptul radiat contine aproximativ 65% acest compus in timp de Eucaliptul globului contine pana la 85 %.
  Se combină bine cu:uleiuri esențiale cu proprietăți respiratorii, saro, eucalipt radiata,ravintsara,menta,pentru a crea sinergii care să fie difuzate în mediu pentru a purifica aerul, în special în perioadele de epidemie.Are o acțiune expectorantă mai puternica decât Eucalyptus radiata,care este recomandat in special copilasilor .
  Este expectorant,tonifiant,antiseptic,imunostimulant,antiviral,energizant,analgezic, antibacterian, antiinflamator, antiinfecțios, antimicrobian, antiparazitar, antireumatic,  antispasmodic, antitumoral, crește metabolismul, decongestionant respirator, echilibrant hormonal, expectorant, mucolitic, stimulent digestiv.ofera claritate mentala si deschide caile de comunicare cu cei din jur.
  Eucalipt globului are o activitate antibacteriana remarcabila asupra E-coli si stafilococului auriu,ar si  a altor tulpini specifice tractului respirator: haemophilus influenzae şi parainfluenzae, stenotrophomonas maltophilia şi streptoccoccus pneumoniae.
   
  Uleiul esențial de Eucalyptus Globulus este foarte concentrat în 1,8-cineol și alfa-pinen.Prin urmare aceste biomolecule ii confera urmatoarele proprietati principale:
  • expectorant, mucolitic +++ (α-pinen, 1,8-cineol ,eucaliptol): alfa pinen reglează hipersecreția de mucus din  bronhii în timp ce 1,8-cineol ajută la subțierea și expulzarea mucusului din tractul respirator. Împreună, aceste molecule fac posibilă eliminarea congestiei respiratorii.
  • +++ antiseptic (α-pinene): alfa pinenul prezent în uleiul esențial de Eucalyptus Globulus inhiba eficient dezvoltarea și creșterea bacteriilor, virușilor și ciupercilor.
  • antibacterian ++ (1,8-cineol ,eucaliptol): acțiunea bactericidă a 1,8-cineolului a fost demonstrată asupra bacteriilor din clasa stafilococilor.. Alpha pinene previne, de asemenea, dezvoltarea Staphylococcus aureus, Escherichia coli sau Klebsiella pneumoniae.
  • antifungic ++ (α-pinene): prin contact sau difuzie atmosferică, alfa pinene previne dezvoltarea ciupercilor precum Candida albicans și Saccharomyces cerevisiae.
  • antiviral ++ (α-pinen, 1,8-cineol (eucaliptol)): alfa pinen și 1,8-cineol constituie o barieră de protecție împotriva virușilor.
  • antiparazitar ++ : acest ulei esențial previne și tratează tot felul de parazitoze cutanate sau intestinale.
  • antiinflamator + (1,8-cineol (eucaliptol)): 1,8-cineol modulează răspunsul organismului la un atac suferit (inflamație) și calmează senzația de căldură si inrosire rezultata ca urmare a inflamatiei.
  • insecte repellent + : conține molecule eficiente in indepartarea insectelor.
  Aplicatii practice si idei de folosire:
  Uleiul de eucalipt radiat este uleiul de prima alegere,inca de la primele simptome de gripa si raceala.Poate fi incorporat intr-o alifie sau crema si masat pe piept,sau frunte.Poate fi difuzat,cate 1 picatura pe fiecare metru patrat din mediul in care este difuzat,singur sau in combinatie cu alte uleiuri benefice in afectiuni respiratorii.Poate fi adaugat in inhalator in combinatie cu alte uleiuri descongestionante pentru a usura respiratia si debloca caile respitratorii.
  Contraindicatii si atentionari:Nu este recomandat persoanelor cu astm datorită conținutului ridicat de 1,8-cineol (în special în inhalare sau difuzie).Este Foarte puternic ,daca este difuzat,poate fi iritant pentru persoanele mai sensibile.În acest caz, amestecați-l cu uleiuri esențiale mai blânde (lavandă ,brad,etc.) Posibil iritant pentru piele,se utilizeaza intotdeuna diluat pe piele.A nu se lăsa la îndemâna copiilor!Evitați contactul cu ochii.Anumiți compuși naturali conținuți în acest ulei esențial pot prezenta un risc de alergie la anumite persoane sensibile atunci când uleiul esențial este încorporat într-o compoziție cosmetică (conform celui de-al 7-lea amendament al Directivei europene privind produsele cosmetice (2003/15 / CE) .Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
  Conditii de pastrare si depozitare:Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare,inchise ermetic, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.
  Disclaimer: Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune.Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati,site-uti de specialtate.Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
   

  Raportul de analiza GC-MS:

Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab