Ulei esential de Camfor, bio

Ulei esential de Camfor, bio Zoom

Ulei esential de Camfor, bio

Fii primul care comenteaza acest produs

SKU: 311
Uleiul esential de camfor este relaxant muscular, stimulent cardio-respirator eficient în tratarea tusei, alergiilor, răcelilor și contracturilor musculare (reumatism, tendinite). Este, de asemenea, un insecticid deosebit de util împotriva molilor.

Disponibilitate: In stoc

55,00 RON
Descrierea produsului

  Detalii

  Denumirea latina: Cinnamomum camphora (L.)
  Familia botanica: Lauraceae
  Partea folosita: lemn
  Cultura: organica
  Obtinut prin: distilare completa cu vapori de apa
  Tara de origine: China
  Miros: specific, camforos
  Nota parfum: mijloc
  Principalii compusi biochimici: Camphor, 1,8-Cineol, Limonene, alpha-Pinene, Paracymene
  Cultura: organica
  Calitate: Organica, certificat de Ecocert FR-BIO-01
  Ulei esențial definit botanic și biochimic (HEBBD)
  100% pur (fără alte uleiuri esențiale conexe)
  100% complet (nu este decolorat, nu este deterpenat, nu este rectificat )
  100% natural (nu este denaturat cu molecule sintetice)
  Cantitate:10 ml, ambalat in sticla ambra cu dop cu picurator.
   

  Ravintsara, Ho wood și Camfor sunt uleiuri esențiale extrase din specia Cinnamomum camphora, dar se obțin din părți diferite ale plantei, ce cresc in regiuni geografice diferite și au compoziții chimice distincte:

  • Ravintsara: Obținut din frunzele arborelui Cinnamomum camphora cultivat în Madagascar, este bogat în 1,8-cineol (eucaliptol), având proprietăți antivirale de exceptie.
  • Ho Wood: Provine din ramurile și scoarța arborelui celuiasi arbore, conține cantități mari de linalol, cu efect calmant și relaxant.
  • Camfor: Extras din lemnul arborelui de Cinnamomum camphora cultivat în China, este compus predominant din camfor, având un efect stimulator și utilizat în balsamuri și unguente pentru proprietățile sale antiseptice și analgezice puternice.

  Aceste diferențe în compoziția chimică conferă fiecărui ulei esențial proprietăți unice și utilizări distincte în aromaterapie.

  Proprietati principale: Uleiul esential de camfor este relaxant muscular, stimulent cardio-respirator eficient în tratarea tusei, alergiilor, răcelilor și contracturilor musculare (reumatism, tendinite). Este, de asemenea, un insecticid deosebit de util împotriva molilor.

  Contraindicații si atentionari: De evitat in timpul sarcinii si alaptarii! A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Ca regulă generală, efectuați întotdeauna un test de aplicare a preparatului dvs, în pliul cotului, cu cel puțin 48 de ore înainte de a-l utiliza.
  Conditii de pastrare si depozitare: Uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot  evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle de culpoare inchisa, ermetice, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 30°C.
  Disclaimer: Nu incurajam automedicatia!  Informatiile oferite pe site sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze vreo boala sau afectiune. Acestea sunt sugestii privind utilizarea ca si remedii pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati, site-uri de specialtate. Cititorii sunt sfatuiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece fiecare raspunde diferit la utilizarea uleiurilor esentiale. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
   

   

Opinii

  Adaugati un comentariu

  Pentru a lasa un comentariu este necesar sa fiti autentificat. Va rugam, sa intrati in cont sau sa va inregistrati

Etichete produs

  Folositi spatii pentru separarea etichetelor.

CMS tab